Short introductory documentaries
from Dubrovnik and Adriatic Sea

O projektu

30 Sep, 2020

Projekt “IntroDoc Series” želi:

  • stvoriti osjećaj zajednice kod domaćih ljudi koji sve više gube identitet i pripadnost prostoru na kojem i od kojeg žive;

  • udahnuti dušu povijesnom i prirodnom naslijeđu stvarajući snažniju emocionalnu vezu između turista i odredišta.

Zadatak projekta je proizvesti tijekom svakog ljeta 30 kratkih dokumentarnih filmova u trajanju od najviše 3 minute svaki. Proizvodnja se odvija na brodiću koji plovi od Lastova do Molunta od 1. lipnja do 1. listopada, istražuje i pripovijeda. Svakih 7 do 10 dana objavljuje jedan kratki film, titlovan na tri strana jezika, koji se potpuno slobodno dijeli preko društvenih mreža i općenito Interneta.
Osim IntroDoc kratkih filmova
gotovo svakodnevno se objavljuju na web stranici projeka zanimljivi materijali koji proizlaze iz procesa snimanja filmova. Dogovor s jednom od medijskih kuća uključuje TV i radijska javljanja, kratke tekstove, fotografije, video isječke itd. na zainteresiranim web portalima. Istovremeno će se stvarati interaktivna karta na web stranici projekta, koja će okupiti na jednom mjestu najzanimljivije priče s obale naše županije u obliku par fotografija ili grafika te kratkog teksta. Ta karta će biti izlog produkcije IntroDoc serije kao i vodič svim turistima te domaćim ljudima željnim priča koje će podijeliti sa svojim gostima.
Kroz aktivnosti
istraživanja i snimanja sam brod postaje simbol promidžbe naše povijesti, kulture i tradicije.

Projekt je tijekom zadnje četiri godine živio kroz suradnju s Turističkim zajednicama Dubrovnika i Splita, Plovputom te Arheološkim muzejem grada Splita. Ta suradnja, koja je još uvijek aktivna, pokazala je da postoji interes i potreba za ovakvim sadržajem. Zahvaljujući proteklom radu moguće je vidjeti dvadeset gotovih filmova i u obliku interaktivne mape. Dosadašnji pristup proizvodnji pokazao je da je ovo dobar koncept koji postiže bolju vidljivost i učinkovitost.

Postojeća situacija s Covid 19 pandemijom je dodatan razlog za proširenje i promjenu produkcijskih postavki. Naime, u ovim nesigurnim vremenima, turističke zajednice nerado planiraju troškove koji nisu nužni za funkcioniranje, a s druge strane nikada nam nije bila potrebnija ovakva promidžba. Zato je uključivanje privatnih sponzora način kako osloboditi turističke zajednice od većeg dijela troškova proizvodnje.

Ako se na bilo koji način želite uključiti u realizaciju ovog projekta molim Vas da se javite preko “Kontakt” stranice.